tiistai 23. lokakuuta 2012

Ahmoon koulun kohtalosta


Viime perjantaina kuulin torilla väitteen, että samalla kun Nyhkälän koulun hankesuunnitelmasta päätettiin on päätetty Ahmoon koulun lakkautuksesta. Haluan tässä julkisesti korjata tällaisen leviävän väärän huhun.

Nyhkälän koulun hankesuunnitelma on hyväksytty suurella yksimielisyydellä sekä kaupunginhallituksessa että valtuustossa. Siihen ei ole liitetty mitään muita kouluhankkeita. Ahmoon koulua uhkaa ainoastaan sen huono kunto, selkeästi se on meidän pienemmistä alakouluistamme huonokuntoisin. Sen koulun tilannetta pohdittaessa on kysymys ollut pitkään siitä, kannattaako nykyistä koulua korjata, vai olisiko parempi rakentaa kokonaan uusi koulu. Kunnan taloussuunnitelmassa on esitetty tuleville vuosille määrärahaa uuden Ahmoon koulun rakentamiseksi. Kaupunki omistaa jo tontin, joka soveltuu hyvin tarkoitukseen ja sijoittuu lähemmäs nykyistä Ahmoon asuinaluetta. Tällöin joutuvat kärsijöiksi lähinnä nykyisen koulun lähellä asuvat oppilaat, joiden koulumatka pitenee.

Voi kuitenkin todeta, että kyse on kohtuullisen pitkästä aikavälistä. Ensin on saatava Nyhkälä kuntoon, ennenkuin voidaan aloittaa seuraava kouluprojekti. Nyhkälä on ensimmäinen Karkkilassa tehty koulusuunnitelma, jossa on varauduttu oppilasmäärän kasvuun. Kaikissa muissa on lähinnä korjattu vanhaa siten, että tilat eivät salli kovinkaan suurta oppilasmäärän kasvua. Itse olen yhteiskoulun opettajana joutunut opettamaan vuosien mittaan ”montussa”, vanhalla ammattikoululla, naapurin omakotitalon olohuoneessa, koulun pommisuojassa, vanhassa metrossa, liikuntahallin kahviossa ja nuorisotilassa. Ei ole ollut helppoa saada niistä hyviä opetustiloja.

Karkkilan kaupungilla on hyvät suunnitelmat tuleville vuosille koulujen saattamiseen ajanmukaisiksi. Näin tulee tapahtumaan, jos voimme säilyttää itsenäisen päätösvaltamme. Mikäli kuntaliitoksia tapahtuu lähiaikoina, uuden kunnan muilla alueilla olevat kouluhankkeet varmaan ajavat meidän koulujemme ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti